På Serieskolan arbetar lärare med bred kompetens inom seriemediet och seriemarknaden. Utöver ordinarie lärare gästföreläser inbjudna tecknare och kreatörer regelbundet under året. Se mer om dessa längre ner på sidan.
All kontakt med lärarna görs via mailformuläret under Kontakt.

Natalia

Natalia Batista

Natalia Batista är serietecknare och illustratör med influenser från japansk manga, samt lärare i serieskapande. Hon har bl.a. skapat barnserien Mjau!, ungdomsmangan Ein Lied für Elise samt fantasyserien Sword Princess Amaltea, som även utkommit i USA, Tyskland, Tjeckien och Italien. Hon är även medgrundare av det svenska mangakollektivet Nosebleed Studio.

På Serieskolan lär Natalia ut serieberättande, tuschtekniker, branschkunskap, digital bildbehandling, manga samt hur den japanska seriemarkaden fungerar.

Hemsida: natalia.batista.se

Martin flink -180x240px

Martin Flink

Martin är grafisk designer och serieskapare. Arbetar som frilansande grafiker för en rad olika förlag och byråer i och omkring Köpenhamn, samt tecknar på sin nästa serie när det finns tid mellan deadlines. Martin var med och grundade mässan Copenhagen Comics (Komiks.dk, 2004) och är suppleant i ”Danske Tegneserieskaberes” styrelse. Martin har både självpublicerat sina serier och har blivit utgiven på andra förlag. De senaste åren huvudsakligen på den engelska marknaden med serier som The Man of GlassThe Troll och The Lizard.

På Serieskolan undervisar Martin i grafisk design och produktion, serielayout och visuellt berättande.

Hemsida: www.martinflink.com

Sara Hansson

Sara Hansson

Sara Hansson är serietecknare och illustratör. Sara gör nyhetssatir åt en rad olika tidningar och arbetar däremellan med långa berättande serier. Sara har utkommit med böckerna Vi håller på med en viktig grej, en självbiografisk serieroman, och satirseriealbumet Torskarnas pride-parad.

På Serieskolan undervisar Sara i idégenerering, manus, satir/humor och självbiografi. Sara håller också i grupphandledning där kursdeltagarna får läsa och prata om varandras serier och om sina svårigheter i skapandeprocessen.

Hemsida: hejasara.blogspot.se

Stina

Stina Hjelm

Stina Hjelm är serieskapare och illustratör med lång erfarenhet och publiceringar runt om i världen. Stinas första bok Mitt dåliga samvete släpptes 2014.

På Serieskolan undervisar Stina i visuellt berättande, figurkonstruktion, fanzintillverkning med mera och leder arbetet med kursdeltagarnas egna projekt.

Hemsida: www.stinahjelm.com

fredrik

Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och utställningscurator. Fredrik har varit ordförande för Seriefrämjandet, är redaktör för kulturtidskriften Bild & Bubbla, forskare på Malmö universitet och författare till böckerna Swedish Comics HistorySeriebiblioteketComic Art Propaganda och Jewish Images in the Comics.

På Serieskolan föreläser Fredrik om seriehistoria, serieteori och branschkunskap, handleder kursdeltagarna samt leder arbetet med årsboken. Fredrik är kursansvarig för kurserna Serieprojekt samt Kreativt Friår.

Hemsida: www.fredrikstromberg.com

Gästlärare

Förläggare och redaktörer

Förutom skapare besöks skolan med jämna mellanrum även av redaktörer och förläggare som informerar om hur de arbetar, vad de letar efter och hur man kan kontakta dem. Under åren har bland annat följande personer besökt skolan:

Pernille Arvedsen (Forlaget Cobolt, Danmark)
Anna Bergström (Egmont)
Daniel Carlsson (Egmont)
Rolf Classon (Kartago)
Joakim Gunnarsson (Egmont)
Fabian Göransson (Kolik förlag)
Johan Kimrin (Apart förlag)
Johannes Klenell (Galago)
Xavier Löwenthal (La Cinquième Couche, Belgien)
Paw Mathiasen (Fahrenheit, Danmark)
Nina Hemmingsson (Kartago)
Thomas Olsson (Kartago)
Sofia Olsson (Galago)
Rojin Pertow (Galago)
Mikael Sol (Egmont)
Chris Staros (Top Shelf, USA)
Håkon Strand (Strand Comics, Norge)
Josefin Svenske (Kolik förlag)
Close Menu