Lärare

LarareFoto: Fredrik Strömberg

På Serieskolan arbetar lärare med bred kompetens inom seriemediet och seriemarknaden. Utöver ordinarie lärare gästföreläser inbjudna tecknare och kreatörer regelbundet under året. Se mer om dessa under gästlärare.
All kontakt med lärarna görs via mailformuläret under Kontakt.

Natalia Batista
Natalia Batista

Natalia Batista är serietecknare och illustratör med influenser från japansk manga, samt lärare i serieskapande. Hon har bl.a. skapat barnserien Mjau!, ungdomsmangan Ein Lied für Elise samt fantasyserien Sword Princess Amaltea. Hon föreläser även på skolor och bibliotek, samt är medlem i det svenska mangakollektivet Nosebleed Studio.

På Serieskolan lär Natalia ut serieberättande, tuschtekniker, branschkunskap, digital bildbehandling samt manga och hur den japanska seriemarkaden fungerar.

Hemsida: natalia.batista.se

Sara Hansson
Sara Hansson

Sara Hansson är serietecknare och illustratör. Sara gör nyhetssatir åt en rad olika tidningar och arbetar däremellan med långa berättande serier. Sara har utkommit med böckerna Vi håller på med en viktig grej, en självbiografisk serieroman, och satirseriealbumet Torskarnas pride-parad.

På Serieskolan undervisar Sara i idégenerering, manus, satir/humor och självbiografi. Sara håller också i grupphandledning där kursdeltagarna får läsa och prata om varandras serier och om sina svårigheter i skapandeprocessen.

Hemsida: hejasara.blogspot.se

Stina Hjelm
Stina Hjelm

Stina Hjelm är serieskapare och illustratör med lång erfarenhet och publiceringar runt om i världen. Stinas första bok, Mitt dåliga samvete, kommer under 2014.

På Serieskolan undervisar Stina i visuellt berättande, figurkonstruktion, fanzintillverkning med mera och leder arbetet med kursdeltagarnas egna projekt.

Hemsida: www.stinahjelm.com

Fredrik Strömberg
Fredrik Strömberg

Fredrik Strömberg är författare, journalist, pedagog och utställningscurator. Fredrik är ordförande för Seriefrämjandet, redaktör för kulturtidskriften Bild & Bubbla, forskare på Malmö högskola och författare till böcker som Swedish Comics History, Seriebiblioteket, Comic Art Propaganda och Jewish Images in the Comics.

På Serieskolan föreläser Fredrik om seriehistoria, serieteori och branschkunskap, handleder kursdeltagarna samt leder arbetet med årsboken. Fredrik är kursansvarig för Serier år två samt Kreativt Friår.

Hemsida: www.fredrikstromberg.com

———————————————