2014 – 2015

Anette Bengtsson Anette Bengtsson

Cover-up! och Freya – Sequential Love Stories

Webcomic Cover-up!: En serie som fokuserar på mobbning, vardagsproblem och två killar som efter många om och men hjälper varandra att hantera sina problem och blir kära i varandra. Med den vill jag utforska vad som är viktigast. Kärleken från sin familj eller kärleken från en partner. Och är det värt att förneka vem man är för att få kärlek från sin familj?
Freya – Sequential Love Stories: Jag är en av fyra redaktörer för antologin med temat kärlek mellan personer inom det kvinnliga spektrumet. Den innehåller serier från fjorton nordiska tecknare och kommer att släppas till SIS 2015.

Hemsida   Blogg   Facebook   Taptastic   Webbserie

Ester Eriksson Ester Eriksson

Det finns ingenstans att fly

Jag har i perioder känt en växande overklighetskänsla, att jag inte är helt säker på att jag existerar, kroppen är öppen och gränslös. Skadad. Det finns en tomhet i mig som jag kan ha svårt att fylla själv och ibland har jag fyllt den med alkohol, överdoser och destruktiva relationer. Det finns ingenstans att fly är en självbiografisk serie om att försöka hålla huvudet över ytan fast stenen i bröstet vill dra en längre och längre ner.
Instagram: esters_rester

Hemsida

Hanna Lundin Tistelö Hanna Lundin Tistelö

Spökresan

Mitt projekt för År 2 är ett serieäventyr som riktar sig till läsare som är 9 år och uppåt. Det handlar om död, rörelse, separation, tillit och vänskap. Jag använder mig av ett lugnt berättande som ibland låter bilder stå för sig själva, och ibland drivs av dialog.
Förutom Spökresan gör jag fanzinet ”Skaffa inte ett liv”, ritar dagboksserier och jobbar med den animerade sci-fi-filmen ”Vid tidens rand”.

Hemsida   Blogg   Email

Max Solca Max Solca

Offentliga serier/väggserier

Mitt projekt är att göra serier på offentliga väggar.
Målet är att synas och visa att serier kan upplevas på andra ställen än t.ex. i tidningar eller på nätet.
Instagram: maxsolca

Hemsida   Tumblr

Nicole Svensson Nicole Svensson

Novellserier

Mitt projekt går ut på att göra kortare novellserier, som både görs till fanzine och som kommer skickas för publicering till diverse tidningar och antologier. Syftet med projektet är få in en fot på marknaden och att testa nya stilar, såväl bilder som berättande och att utvecklas som serieskapare och illustratör.

Hemsida

Sara Julin Ingelmark Sara Julin Ingelmark

Hästserier

Under mitt andra år på Serieskolan så har mitt projekt varit att teckna hästserier och etablera mig i serie- och bokbranschen. Mina projekt har varit längre hästserier under olika titlar och kortare serier så som Vetgiriga Anna, Ridskolan, men även en barnbokserie om hästar med förlaget Rabén och Sjögren (skriven av Anna Sellberg) som trillade in i början på 2015 och blev ett nytt projekt.

Hemsida   Facebook   Deviantart   Tumblr

Steve Nyberg Steve Nyberg

Trygga Lilla Sverige

Mitt projekt är en samling serier baserade på verkliga terrordåd, mord och andra hemska händelser i Sveriges tidiga moderna historia. För att påminna om att det inte var bättre förr, vilket allt fler verkar tro och vinner politisk makt av att påstå. Men utöver att vara folkbildande vill jag att serierna också ska ses som konstnärliga verk. Därför är varje berättelse ett separat häfte, formgiven som en trycksak från tiden den utspelar sig i. Dessa samlas till en helhet i en ask. Den första färdiga serien, om terrordådet i Luleå 1940, publicerades i Galago och omtalades i flera medier. Trygga Lilla Sverige ges ut tidigt 2016.

Hemsida   Facebook   Email

Ylva Oknelid Ylva Oknelid

Serienoveller

I fristående serienoveller berättar jag om växande, vänskap, äventyr, kärlek, död och tid. Min serievärld är hälften sann och hälften låtsas. Ett utforskande av ämnen i samtal mellan olika karaktärer. Utöver mina serier gör jag också många olika trycksaker och allmänt pyssel så som seriefanzines, affischer, klistermärken och spexiga snusdosor.
Instagram: kassettbandsbarnen

Blogg   Facebook   Email