2015 – 2016

adrianmalmgren Adrian Malmgren

Wicked Hero
Adrian lever ett tillsynes vanligt liv i Camrall City, men när mörkret faller framträder en excentrisk hacker med en unik förmåga. Vanliga hackers begränsas till att se resultatet av sina koder på en skärm, men inte Adrian – han kan kliva in i dimensionen där ettor och nollor manifesteras och se koden för vad den verkligen är… Wicked Hero är ett transinkluderande sci-fi äventyr med rejäla doser charm, socialrealism och kärlek. Allt utspelar sig i är en värld som liknar våran med ett stort undantag: Jämställdhet är norm.Simultant med att serien görs tillgänglig på wickedhero.se så föreläser jag kring ämnena som serien berör, såsom; kön, relationer,trans och privilegium.

Tumblr  Portfolio   Patreon   Webbserie

Astrid Tolke Astrid Tolke

Avbefolkningen

En serieroman.
Den handlar om tonår, om utanförskap och utformandet av hierarkier. Om att inte ha en aning men tro sig veta allt. Den handlar om en döende landsbygd, om fördomar och förhoppningar. Om en oseende vuxenvärld i en tid när allt är som viktigast.
Instagram: @jagfickfeeling

Elias Stjärne Ericson

ESPACED

ESPACED är en science fiction-serie om Caida, en uttråkad 15-åring i småstaden Urskogaby, som av misstag dras in i ett rymdäventyr där hon har större betydelse än hon någonsin kunnat ana. Serien blandar vardagsrealism och tonårsångest med spänning, färgglada solsystem och queera teman. Två gånger i veckan uppdaterar serien på EspacedComic.tumblr.com med animerade sidor i färg!

Tumblr   Tapastic   Facebook   Patreon   Webbserie

ElinoreSander-Bild Elinore Sander

Seriekurser och Bamse

Elinore jobbar med flera olika projekt på Serieskolan. Ett av dem är att hålla seriekurser för barn och ungdomar bland annat med stöd från studiefrämjandet. Utöver detta arbetar hon mot att kunna teckna serien Bamse åt Egmont, men det är inte den ända serien som hon har sikte på.

Hemsida   DeviantArt

Felle Löfkvist Felle Löfkvist

Circus Melancholia

Cirkus Melancholia är en queer slice-of-life webbserie som följer tre transpersoners vardagar och behandlar olika ämnen som ångest, relationer, kärlek, och fördomar. Serien läggs upp två gånger i veckan på cirkusmelancholia.tumblr.com
Instagram: fellelofkvist

Tumblr   Facebook

Hanna Alfredsson

Tio år av timanställning

En bok om arbetsmarknaden och hur det är att växa upp i ett allt mer utpräglat prekariat. Om  otryggheten som klöser sig fast i bemanningsföretags-tröjan då en inte vet när – eller ens om – en ska få arbeta nästa gång. Om hur ensamt det kan bli när var och en ska vara sin egen lyckas smed.
Instagram: omtagning

Hanna Granlund Hanna Granlund

Serier för barn (och vuxna!)

Jag jobbar på manus till ett längre serieprojekt som jag inte kommer att ro i hamn under studieperioden, men förhoppningsvis kommer jag en bit på vägen! Det hela är uppblandat med mindre serieprojekt!
Jag jobbar gärna i svartvitt med skrafferingar av olika slag för att bygga djup och känsla i rutorna. Därför blir det mycket experimenterande med färgläggning under året, för att hitta ett sätt att färglägga som jag känner mig tillfreds med. Barn gillar färg har jag hört! Kolla gärna vad jag har för mig på:
Instagram: granlundshanna