2016 – 2017

.Agnes Jakobsson Agnes Jakobsson

Psycho Girl

Agnes ritar en självbiografisk serieroman där hon, i intervjuer med sina ex, försöker förstå vem hon är och hur allt blev som det blev. Tragiskt, självutlämnande och kul!

Kenneth Larsen Kenneth Larsen

Bästis

Vart går egentligen gränserna för facerape, dejtsabotage och att skrämma skiten ur sin bästis? Och hur mycket privatliv kan man ha när man har känt varandra sen treårsåldern? Bästis är en serie om Marthe och Kenneth, två barndomsbästisar i 20-åren som fortsätter att hänga trots flera fall av illojalt beteende.
Serien tecknas sedan 2015 i strippformat och kan beskrivas som färgglad igenkänningshumor med fokus på vänskap, vardagsäventyr och den speciella och ibland hänsynslösa relationen man har till en bästis.

Hemsida   Bästis på svenska    Bästis på norska    Instagram

Magnolia Winroth Magnolia Winroth

Parazycle

“Om Colin ska rädda livet på sin mamma måste han begå ett mord. Just den sortens mord är lika förekommande som födelsedagar. Alla genomgår det men skillnaden är att ingen pratar om det. Nutida människan dör i 30-års-åldern och enda sättet att leva längre är genom illegala transplantationer. Sjuåriga Colin bevittnade ett sådant mord. Han minns inte i detalj men om alla gör det kan det knappast vara svårt…”
Parazycle är en scifi-skräck mangaserie av Magnolia Winroth. Hon har alltid fascinerats av skräckgenrer och insett att det som skrämmer henne mest inte är spökhistorier utan våra töjbara moraler.

Tapastic    Instagram    DeviantArt

Marie Tillman Marie Tillman

Livscoachen och andra enrutingar

Mitt projekt går ut på att jag ska göra minst två enrutingar i veckan för publicering i Metro. Dels har jag min serie ”Livscoachen” och dels har jag en annan lite mer odefinierad serie där jag kan gör lite vad som helst. Jag siktar också på att hitta fler publiceringsmöjligheter och vill i slutändan samla mina bilder i en bok. Jag håller även på med en utställning i samarbete med Tusen Serier som heter ”The Mother” som kommer ställas ut på Hybriden i Malmö 1/12 – 21/12 2016

Hemsida   Instagram

Menanda Menanda

Rita en gloria runt mitt huvud i varje skolkatalog som nånsin tryckts

Aceton använder destruktivt klassade beteenden som prostitution för att kunna ta sin psykiska ohälsa på allvar och bevisa för sig själv att hon inte bara är svag, det värsta man kan vara.
Den psykiskt sjuka (vackra kvinnan) blir en symbol för frigörelse från omvärldens förväntningar, samtidigt väcks hos Aceton en strävan att uppfylla bilden för att i alla fall vara något.

My Palm My Palm

Festens charmigaste tjej

Under mitt andra år på serieskolan arbetar jag med en självbiografisk serieroman. Målet är att slutföra minst två tredjedelar av boken och få kontakt med ett förlag. Boken kommer att bestå av flera serier som ska kunna läsas sammanhängande såväl som självständigt. Serierna i boken skildrar en ung kvinna som handskas med relationer, sexualitet och kärlek i olika tragikomiska situationer.

Saskia Gullstrand Saskia Gullstrand

Underlandet: konstnärligt laboratorium för serieskapare

Underlandet är ett konstnärligt forskningslabb och resurscenter för serietecknare baserat i Malmö. Inom Underlandet skapar jag massor av nya serier, liksom serieutställningar, seriehögläsningar och andra arrangemang. Jag håller också experimentella workshops i berättande och tecknande, kartlägger seriebranschen och startar nya samtal om serier som konstform.
Mitt år på skolan går ut på att driva organisationens konstprojekt och verksamhet, experimentera med nya sätt att läsa och berätta med serier, liksom att sprida ordet om Underlandet som en ny konstinstitution för tecknade serier i Sverige.

Hemsida    Facebook     Tumblr

viktorengholm Viktor Engholm

Roll Real Role

Mitt projekt är en webbserie som handlar Chinue, som lider av ångest och depression, som blir inbjuden till ett rollspel. Tillsammans med sin vän Neurin lär hon känna nya vänner och får uppleva äventyr i en fantasyvärld.
Serien publiceras två gånger i veckan på webbseriesidan Tapastic.

Hemsida   Tapastic    Twitter

William Ödman William Ödman

Mr Collin & The End

Jag jobbar för tillfället på en serieroman där jag berättar om mina egna erfarenheter av depression som kulminerar i en total mental kollaps, men i form av en slags fysisk manifestation av ångest i form av en gubbe som pratar som en sjörövare och som blir vägledd genom ett landskap, a la divina comedia, i en svartvit världskrigsromantisk dieselpunk estetik.
Ni vet, den gamla bettan.