2017 – 2018

Alma Thörn

Alma och Johanna

Jag arbetar med en bok om att vara skilsmässobarn, som består av två parallella berättelser. Boken utspelar sig dels i Malmberget i slutet av 70-talet med min mamma som huvudperson, dels i Bohuslän början av 00-talet med mig som huvudperson. Jag vill berätta om hur det är att vara försatt i en situation man själv inte har valt, men som man förväntas hantera på ett moget sätt, trots att man är ett barn. Det finns mycket skam och skuld i min och min mammas respektive berättelser, vanliga känslor bland skilsmässobarn. Det är en bok det känns viktigt att få göra.

Instagram    Hemsida

Ellinor Richey

Junkwraith

Ellinor Richey arbetar med webserie som heter “Junkwraith” och går att läsa på Tapastic, Tumblr och Webtoons från och med 9 Januari, 2018. Serien handlar om Florence som måste övervinna sina inre rädslor när hon slänger ett par skridskor vars minne förföljer henne som ett spöke.
Hon är en illustratör är bosatt för tillfället i Malmö, men hämtar inspiration från främst fransk och japansk seriekonst – även från gatumode,
barnböcker, tv-spel och animation.

Instagram    Tumblr   Webtoons    Tapas

Jet Svärd

The Next Reaper

Webbserien där vi följer Dödens kamp mot de sju dödssynderna efter apokalypsen.
En nyfödd lieman och hans väktare får i uppdrag att rädda vår värld från att uppslukas i evigt mörker. På sin långa resa upptäcker dom världen för första gången och vår lieman blir snabbt förälskad i konceptet av att vara vid liv. Långsamt bryts han ner av att vara fast i sin roll som lieman och utvecklar ett hat för sig själv och allt han står för.
“The Next Reaper” är ett dark fantasy-/skräckäventyr som tar upp kampen mot såväl yttre som inre demoner. Se Döden och Livet porträtteras som du aldrig sett dom förut!

Hemsida   Tapas    Facebook   Webtoons    DeviantArt

Johanna Pinedo Larsson

Strippserier, noveller och uppdrag

Jag jobbar med kortare serier; satir, seriestrippar och grafiska noveller, med fokus på publiceringar och uppdrag.

Instagram     Hemsida

Max Björkman

God’s Acre

Mitt projekt är att skapa och lansera God’s Acre, en webserie om en jordbruksplanets undergång.

I berättelsen följer vi den ensamstående mamman Karin, som desperat försöker rädda sin son Mikael från Vandrarna. Mystiska, enorma, och ohejdbara monster som dödar och äter allt som kommer i deras väg. Myndigheterna och militären försöker förgäves att förhindra Vandrarnas framtåg och hålla ihop ett kollapsande samhälle, men de blir lamslagna av skräck när Karin upptäcker någonting mycket mera monstruöst begravt under planetens radioaktiva ödemarker.

Serien började publiceras på Tapas och Webtoons i Mars 2018

Tapas    Webtoons

Sam Berglund

Come QUEER With Me

Gör tillsammans med författaren Nora Leirnes en queerdystopisk sci-fihistoria om förtryck och revolution.

Boo, en ung musiker, lever i megastaden Goba-ji, ett konservativt samhälle i en nära framtid. När hans pojkvän outar honom som homosexuell på sociala medier blir han utsparkad från sitt hem och sin prestigefyllda skola, och tvingas han leva i stadens slum. Där hittar han tillsammans med en grupp andra utstötta queerpersoner en väg att kämpa för ett mer inkluderande samhälle.

Hemsida   Tapas    Webtoons