2018 – 2019

 

   
 .
Alma Thörn

Alma och Johanna

Jag arbetar med en bok om att vara skilsmässobarn, som består av två parallella berättelser. Boken utspelar sig dels i Malmberget år 1977 med min (då 12-åriga) mamma som huvudperson, dels i Bohuslän år 2004 med mig som huvudperson. Jag vill berätta om hur det är att vara försatt i en situation en själv inte har valt, men som en utan instruktioner förväntas hantera. De båda berättelserna vävs samman och trots att huvudpersonernas upplevelser utspelas med flera decenniers mellanrum, kan dom tillslut hitta tröst i varandra.

Instagram

.
 
   
Erik Bogne

Demisthe

Episk fantasy och äventyr är vad som väntar dig som ger dig in i Demisthes värld. Där får vi följa den hornkrönte Nalia på hennes resa till slutet av dimman. Eriks serieprojekt i år två kom som en tanke redan 2004 och har varit under konstant utveckling sen dess.

Instagram    

 .  
   
Josefine Åhrman

Thanks for nothing/ Tack för kaffet

Denna semi-självbiografiska strippserie handlar om Josefine, en 27-åring med dålig självinsikt men med desto mera ös. En annan återkommande karaktär är Marcus, Josefines mer rimliga hälft, och deras katt Smulan.
Stripparna är oftast fristående men ibland är det längre berättelser, till exempel som när Josefine får för sig att köpa en haj som ska vakta hennes ”stora” hög med mynt.

Serien tar upp ämnen som sömn, pengar, relationer, kroppsuppfattning och att vara ”vuxen”

Instagram 

   
 .  
Karin Hjalmarsson

Kravmärkt

Jobbar med ett bokprojekt på temat duktighet, stress och utmattning.
En berättelse om en utmattningsdeprimerad ung tjej som försöker finna ro och balans i livet genom att arbeta på en kyrkogård. De höga kraven på den till synes lugna tillvaron leder fram till en stressutlöst psykos.

Berättelsen varvas med enrutingar och kortare serier på temat. Aktiv i det feministiska seriekollektivet Dotterbolaget.

Instagram     Hemsida

   
 .  
  Malena Magnusson Assad

Det frölundska vemodet

“Det frölundska vemodet” utspelar sig på 90-talet i västra Göteborg, Tynnered och i en tid då rasismen är väldigt påtaglig i samhället. Min pappa dog när jag var ett år. Jag vet bara att han var från Marocko och att mina föräldrar skildes tidigt och han dog ett år efter att jag föddes 1977. Vi får följa en vilsen fjortonåring, mig, som har en skavande relation till sin mamma pågrund av hennes tidigare missbruk. De kan inte kommunicera med varandra. Det förflutna lever kvar i form av drömmar och minnen och, samtidigt ska de vara en ”vanlig” familj med mammans nya man. Jag tror att det skapade mycket osäkerhet hos mig att aldrig få svar på några frågor om min pappa. Jag ville ju bara få en bild av vem han var för att bättre förstå vem jag själv var. Det blev en skam i mig, som att jag kände mig bortvald av båda mina föräldrar, och att bära allt inom sig. För mig känns berättelsen viktig, och kanske kan det vara en berättelse som fler känner igen sig i.

Instagram    Hemsida

   
   
 .  
Malin Granroth

En klump i magen

Jag jobbar på ett självbiografiskt seriealbum om min första graviditet. Boken kommer också handla om en nedprioriterad förlossningsvård, synen på att slutföra en oplanerad graviditet och föräldraskap. Med projektet vill jag visa en annan bild av graviditet än vad som brukar synas. Jag vill också att boken ska innehålla igenkänningshumor och vara en röst i debatten om hur tillgängligheten av förlossningsvården ser ut.

Instagram    Hemsida

   
   
 .  
Ninke Naujoks

Priyom

Mitt projekt “Priyom” är en längre berättelse om två kosmonauter (Borislav och Anatoli) som hamnar i framtiden och behöver bygga upp sitt liv igen efter att de har förlorat allting. Projektet kommer ta upp många ämnen som jag brinner för, t.ex. Ryssland, Sovjetunionen, Kommunismen och The Space Race. Det handlar även mycket om vad det innebär att vara en människa och hur man verkligen kan vara lycklig i livet.

Instagram   Tumblr

   
   
 .  
Olivia Skoglund

Nästan i mål!

Jag arbetar med en komisk serieroman om mina första år som öppen transperson. I serien följer man mig när jag går från nördig grabb till (nästan) självsäker ung kvinna, där varje kapitel innehåller mina reflektioner om olika delar av min kropp. Jag tycker inte att humor och allvar behöver utesluta varandra.

Instagram

   
   
 .  
Valentina Mazzarelli

Modern

Jobbar med en semi-surrealistisk och självbiografisk serieroman om abort.
Läsaren får följa hur jag gör mig fri från kulturella, patriarkala och nordiska spöken, när det sista bokstavligen hemsöker mig.

Instagram   Facebook   Hemsida

   
   
 .